Advies

Bij aanleg en onderhoud van tuinen hoort goed advies maar ook een gedegen after-sales, en dat bieden wij!  Voor aanleg is er voldoende animo bij de hoveniers; maar als het echter op advies, onderhoud en aftersales aankomt wordt nog al eens  “ niet thuis” gegeven. Wenst u een jarenlang plezier van uw tuin, dan mogen bovenstaande punten  niet onderschat worden.

Een kleine greep uit een breed scala van veel voorkomende aandachtspunten in een tuin zijn:

Geen of verkeerde bemesting; bomen, planten en of gazon groeien niet of gaan het steeds slechter doen. Bemesting speelt hierbij een grote rol  omdat die zo hun specifieke eisen stellen aan de grondgesteldheid. Grond raakt door de jaren heen uitgeput;

Ziekte(n) voorkomen, herkennen en bestrijden. Voorkomen is uiteraard het beste, maar hoe? Advies van een vakman bespaart u veel ellende!  Het in een vroeg stadium herkennen van een ziekte is geen sinecure. Een leek zal dit veelal pas opmerken als het te laat is met soms drastische en dure ingrepen als gevolg;

Snoeien; hoe, waar en  wanneer? In allerhande tuinboeken wordt e.e.a. in zijn algemeenheid mooi uitgelegd, maar wat doe je als de planten zich toch net anders ontwikkelen door  hun groeiomgeving, weersinvloeden, grondgesteldheid, ligging etc.

Wilt u een advies op maat? Dat kan, dergelijke adviezen worden tegen uurtarief en eventueel voorrijkosten geleverd. Vraag vrijblijvend offerte aan voor uw tuin idee!